För den här dagen går "we all in" så att säga.
Min man (som är en riktig gottegris av stora mått och ja, han ÄR vältränad OCH normalviktig dessutom - orättvist) - har fuskat hela februari tror jag med att äta KÖPTA (huvva!!) semlor i tid och otid - jag är av den åsikten att man tullar inte på traditionerna - man äter eller börjar inte äta semlor förrän det ÄR semmeldagen - punkt!
Jamen tänk om vi skulle börja fira julafton/midsommarafton osv. lite hipp som happ, hur skulle det se ut (ja, nu har jag full förståelse om man firar den några dagar till eller ifrån beroende på i vilken familjesituation man befinner sig i....)
Hur som.
I år har jag faktiskt brutit liiite mot traditionen - ja inte dagen men hur jag gjorde semlan.
Det fick bli en simpla i år - himla mycket lättsammare (åsså bakade jag den med siktat dinkelmjöl ett uns nyttigare i alla fall :)).
Den blev klart godkänd av mannen han t.o.m. tyckte den var godare än köpesemla 1-0 till mig :)
Eftersom jag testar om det är vitt/raffinerat socker, mjöl osv. (som egentligen ALDRIG behövs i vår kost) som triggar igång min migrän så har jag uteslutit det i min kosthållning för en tid framöver men semla vill jag ändå inte vara utan.
Experimenterade fram en semla eller man kanske ska kalla det semmelmuffins bakad på ägg, mandel/ nöt/kokosmjöl, kokosolja, mixade dadlar, en dutt agavesirap, kardemumma och en 1/2 banan.
Måste säga att det lyckades över förväntan.
Sen gör jag de, slimpan och muffinsen, på gammeldagsvis: gröper ur innankråmet som jag blandar med extra mandel/nötmjöl och grädde + en droppe bittermandelessens (mandelmassa endast i slimpan).
Japp och äta som hetvägg is the shit! Muuuums........
För övrigt trivs jag ypperligt med att vara deltidspensionär, självvalt, och kan numera äga mer av min egentid!!!!!
| Blommorna är Lamberts för årets agilityhund och ja, han och de andra ska få slicka grädde :) | 
| "Nyttiga" för själen! | 
| Innan frukost å lunch ;) | 
1 kommentar:
Semlor ÅR gott :-D
Härligt att vara deltidsledig :-)
Skicka en kommentar